Tesla L-carnitine 1L

Home » Prodavnica » Tesla L-carnitine 1L
Akcija!

Tesla L-carnitine 1L

Šifra proizvoda: - Kategorije: , Brand:

Kratak opis:

 • Dodatak ishrani na bazi L-karnitina 
 • Poboljšava sportske performanse i metabolizam masti i ugljenih hidrata
 • Utiče na smanjenje umora i iscrpljenosti
 • U tečnoj formi za bržu apsorpciju

Original price was: 2,790.00 RSD.Current price is: 2,390.00 RSD.

L-carnitine je derivat aminokiseline prisutan u gotovo svim ćelijama tela. Njegova ključna funkcija je transport dugolančanih masnih kiselina kroz mitohondrijsku membranu, gde se one oksidacijom pretvaraju u ATP, odnosno biološku energiju. Takođe, L-carnitine transportuje srednjelančane i kratkolančane masne kiseline iz mitohondrija, održavajući nivo koenzima A u ovim organelama.

Glavna uloga L-carnitine u organizmu je u metabolizmu masti, koristeći ih kao izvor energije. To je posebno važno za rad srca i skeletnih mišića. Iako telo može sintetisati L-carnitine iz aminokiselina metionina i lizina, u određenim situacijama potrebno ga je dodatno unositi kroz ishranu i/ili suplemente.

Tokom fizičkih aktivnosti, L-carnitine povećava nivo energije i izdržljivost, omogućavajući telu da se više oslanja na masti za energiju, čime štedi glikogen i smanjuje akumulaciju mlečne kiseline u mišićima, što produžava vežbanje pre zamora.

L-carnitine poboljšava tonus srčanog mišića i funkciju srca, stimuliše snabdevanje energijom i unapređuje rad kardiovaskularnog sistema. Takođe, stimuliše sekretornu funkciju pankreasa i pozitivno utiče na spermatogenezu i pokretljivost spermatozoida.

Uloga vitamina i minerala

 • Vitamin B5: Održava normalan energetski metabolizam, mentalne performanse, sintezu i metabolizam steroidnih hormona, vitamina D i neurotransmitera, te smanjuje umor i iscrpljenost.
 • Vitamin B6: Pomaže sintezu cisteina, održava energetski metabolizam i funkciju nervnog i imunog sistema, te reguliše hormonalnu aktivnost.
 • Vitamin C: Održava zdravlje desni i kostiju, jača imuni sistem, pospešuje apsorpciju gvožđa, produkciju krvnih zrnaca, snižava holesterol i štiti od kancerogenih materija. Vitamin C je ključni antioksidant, smanjuje štetne produkte metabolizma i doprinosi boljem opštem stanju organizma. Sportistima je posebno potreban zbog povećanog opterećenja imunog sistema.

Dodatne informacije

UKUS

Ananas, Višnja

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Tesla L-carnitine 1L“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0
  0
  Vaša korpa
  Your cart is emptyReturn to Shop