Scitec 100% WHEY PROTEIN Professional 2,35Kg

Home » Prodavnica » Scitec 100% WHEY PROTEIN Professional 2,35Kg
Akcija!

Scitec 100% WHEY PROTEIN Professional 2,35Kg

Šifra proizvoda: - Kategorija: Oznaka: Brand:

Kratak opis:

100% Whey Protein Professional

 •  Hrani mišiće i sprečava razgradnju
 •  Ubrzava oporavak
 •  Pojačan aminokiselinski matriks – L-leucin, L-glutamin, Taurin
 •  Fantastični ukusi
 •  Brza apsorpcija
 •  Sa dodatkom digestivnih enzima
 • Bez aspartama 

Original price was: 8,490.00 RSD.Current price is: 7,490.00 RSD.

Scitec 100% Whey protein Professional je  visokokvalitetni miks koncentrata i izolata proteina surutke, sa dodatim digestivnim enzimima, fantastičnog ukusa i bez aspartama, hrani mišiće i sprečava razgradnju i ubrzava oporavak

Zašto je whey protein toliko dobar i popularan suplement?

Protein iz surutke se smatra “kraljem” svih proteina za bodibilding jer ima najveću biološku vrednost.

Protein iz surutke ima najbolji aminokiselinski profil i veću koncentraciju (25%) BCAA od bilo kog drugog proteinskog izvora. Aminokiselinski sastav ovog preparata zasniva se na 47,5% tzv. anaboličkih aminokiselina razgranatog lanca (BCAA, arginin, glutamin, tirozin). Komponenta ovog preparata je i 10% mikrofrakcija imunoglobulina koja utiče na poboljšanje imunog sistema uključujući povećanje sinteze endogenog glutationa, koji je najmoćniji prirodni antioksidant u ljudskom organizmu

Ovaj preparat sadrži i peptide sa četiri aminokiseline koji ublažavaju bol u mišićima nakon intenzivnog treninga.100% Whey Protein Professional sadrži veoma mali procenat laktoze, a obogaćen je L-glutaminom, najzastupljenijom aminokiselinom u mišićima.

Ova formula u svoj sastav uključuje i probavne enzime, koji povećavaju iskoristljivost i biosintezu proteina.Scitec Nutrition 100% Whey Protein Professional NE SADRŽI aspartam.

Koliko puta dnevno bi trebalo da konzumiram Scitec Whey 100% protein professional?

Kada je reč o tome „koliko“ bi trebalo da uzimate, moramo uzeti u obzir ukupan unos proteina na dnevnom nivou. Za ovo je potrebno da se malo pozabavite brojkama, vrednošću bazalnog metabolizma, kalorijskoj tablici…. Dakle ukoliko unosite dovoljno proteina putem hrane, nema potrebe da preterujete sa unosom proteina putem suplemenata. Posle treninga za jednog rekreativca je sasvim dovoljno, ukoliko je ishrana sređena i korektna. Eventualno još jednom, najbolje ujutru, tj. nakon noćnog sna.

Protein sa mlekom ili vodom?

Protein sa vodom se apsorbuje brže i lakše, stoga vam savetujemo da ga posle treninga konzumirate sa vodom, a ne sa mlekom. Mleko sadrži masnoće koje malo otežavaju apsorpciju, a sadrži i mlečni šećer – laktozu, koja mnogima predstavlja problem.

Protein posle treninga

Posle treninga vam je protein i najpotrebniji. Mišić je kao sunđer, spreman da „upija“ hranljive materije. Odmah nakon završenog treninga, smućkajte protein sa vodom u vašem šejkeru i popijte protein neposredno nakon završenog treninga, nemojte čekati. Nakon 45 min – sat vremena kvalitetan obrok!

Protein ujutru

Ujutru je takođe poželjno uneti dodatnu dozu proteina iz razloga što je organizam „gladovao“ tokom noći i potrebna mu je brza dostava amino kiselina. Posebno ukoliko ujutru ne unosite neki drugi izvor proteina (jaja, sir…npr) možete uzeti dodatnu dozu whey proteina. Čest doručak sportista su ovsene pahuljice (odličan izvor složenih ugljenih hidrata, vitamina, minerala i vlakana) u kombinaciji sa nekim od ukusnih proteina surutke.

Protein kao zamena za obrok

Proteinske mešavine su nešto pogodnije kao zamena za obrok. Međutim, i whey protein može da posluži u istu svrhu. U tom slučaju, pomešajte ga sa mlekom ili mu dodajte orašaste plodove, npr bademe ili lešnike, koji su prirodni izvor zdravih masti i učiniće da se protein postepenije razlaže i da imate veću sitost.

Protein pre spavanja

Ukoliko ste ispunili vaš dnevni unos proteina nema potrebe da dodatno uzimate i noćnu dozu proteina. Često sportisti konzumiraju mladi sir pre spavanja, zbog izvora kazeina (mlečnog proteina). Ovaj protein se najsporije apsorbuje i amino kiseline se postepeno dostavljaju u toku višečasovnog perioda – čak i do 6h. Kazein je dostupan i u vidu suplementa, može biti različite rastvorljivosti od whey-a, ali je isto izuzetno ukusan i kvalitetan izvor proteina.

Zašto izabrati Scitec 100% Whey Protein Profesional i na šta još treba da obratite pažnju?

Da li ste alergični na neki od sastojaka? Pored toga, ako ste osetljivi na laktozu, Scitec 100% Whey protein Professional sadrži nizak nivo laktoze.  Ukoliko imate stomačnih problema, više bi vam godio protein koji u sebi ima sadržane i digestivne enzime za lakše varenje i apsorpciju što opet Scitec 100%  Whey protein i sadrži :). Whey izolat je bolja (brža) forma nego whey koncentrat, a zbog toga je i cena ovih suplemenata nešto viša u odnosu na klasične whey koncentrate. Ukoliko ste rekreativac, ne morate pod obavezno uzimati čist whey isolate. Ukoliko je vaš cilj mišićna definicija, takođe možete uzimati protein bez problema. U ovom slučaju obratite pažnju i na sastav masti i ugljenih hidrata, koji bi trebali da budu što niži.

 

Aktivni sastojci 30 g 100 g %PDU*
Aminokiselinska matrica

-od toga: L-leucin

L-glutamin

taurin

1300 mg

100 mg

210 mg

990 mg

4333 mg

333,33 mg

699,9 mg

3299,8 mg

**
Mešavina digestivnih enzima

-od toga: bromelain

Papain

24 mg

12 mg

12 mg

80 mg

40 mg

40 mg

**

Sastojci (ukus čokolada-kokos): koncentrat proteina surutke (iz mleka); kakao prah redukovane masnoće; taurin; arome (čokolada, kokos, vanila); natrijum hlorid; L-glutamin; dekstroza; sredstvo za zgušnjavanje: ksantan guma; L-leucin; zaslađivači: acesulfam-K, sukraloza; izolat proteina surutke (iz mleka); digestivni enzimi [papain ekstrakt iz papaje (Carica papaya) 1,5 FIP U/mg, bromelain ekstrakt iz ananasa (Ananas comosus) 1200 GDU/g].

Sastojci (ukus čokolada-lešnik): koncentrat proteina surutke (iz mleka); taurin; kakao prah redukovane masnoće; arome (čokolada, lešnik, vanila); natrijum hlorid; L-glutamin; sredstvo za zgušnjavanje: ksantan guma; L-leucin; zaslađivači: acesulfam-K, sukraloza; izolat proteina surutke (iz mleka); digestivni enzimi [papain ekstrakt iz papaje (Carica papaya) 1,5 FIP U/mg, bromelain ekstrakt iz ananasa (Ananas comosus) 1200 GDU/g].

Sastojci (ukus bela čokolada-jagoda): koncentrat proteina surutke (iz mleka); prirodne i veštačke arome (bele čokolade i jagode); taurin; regulator kiselosti (limunska kiselina anhidrid); natrijum hlorid; dekstroza; L-glutamin; sredstvo za zgušnjavanje: ksantan guma; boja: cvekla crvena; zaslađivači: acesulfam-K, sukraloza; L-leucin; izolat proteina surutke (iz mleka); digestivni enzimi [papain ekstrakt iz papaje (Carica papaya) 1,5 FIP U/mg, bromelain ekstrakt iz ananasa (Ananas comosus) 1200 GDU/g].

 

Dodatne informacije

Težina 2.35 kg
Ukus

Čokolada, Čoko-lešnik, Čoko-Cookies n Cream, Čoko-kokos, Jagoda-Bela čokolada, Vanila, Vanila-Very Berry, Ice-Coffe, Limun-Cheesecake, Banana, Vanila, Kokos, Salted Caramel, Peanut Butter, Kiwi-Banana

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Scitec 100% WHEY PROTEIN Professional 2,35Kg“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0
  0
  Vaša korpa
  Your cart is emptyReturn to Shop